Raftul cui..?

raftul mirelei

Mirelei. Adica al meu. Sunt fata, am 25 de ani si sunt pasionata de citit. Si de scris, de desenat, de pictat, de gatit, de modelat in fimo, de papercrafting si de.. multe altele. Ma semnez Mirela Iepurela pentru ca asa ma striga in copilarie prietena mea cea mai buna si acum, din cand in cand, si altii. Asa ca sunt un „iepure de biblioteca”.

Am citit de toate si in acelasi timp din prea putine si sunt mereu in cautare de ceva nou, chiar si printre clasici. Pe care recunosc ca nu i-am parcurs asa cum ar fi trebuit. (Am cam fugit de rusi ca dracu’ de tamaie, de exemplu.) Nu abordez doar un gen anume si rareori sunt in cautarea unui anumit autor. Aleg cartile dupa stilul in care se povesteste, citind primele randuri sau poate un fragmentel de unde reusesc sa deschid cartea. Conteaza numele personajelor, au fost dati in care am pus carti inapoi la locul lor pentru ca acestea nu imi ziceau nimic. Si, din cand in cand, ma atrage designul unor volume, de la coperta si ilustratii pana la felul in care este impartit textul in interiorul lor.

Uneori gasesc carti care imi plac suficient de mult incat sa le zic tuturor de ele, mergand pana la a imi „spama cunoscutii cu ele cand impart cadouri la zile de nastere si sarbatori. Dar, in general, ma limitez scriind cateva pareri si adunand cateva citate.

Mi-am dat drumul la scris recenzii pe banda cand am participat la maratonul de lectura organizat de Revista de Povestiri. Intr-o vreme citeam doua carti pe zi, trimitand deci cate doua recenzii zilnic. Si nu toate cartile imi placeau. Dar atunci nu le puteam abandona, trebuia sa le finalizez neaparat. Si asa am ajuns pe locul 3.

Recenziile respective, intre timp, nu isi mai au locul pe acel site, maratonul nemaifiind de actualitate. Asa ca, pentru a nu se pierde, vor fi publicate aici, pe rand. Mai multi mi-au zis ca sunt scrise dragut, asa ca mi s-a parut pacat sa nu le gasesc un culcus si sa nu le adaug prieteni noi cu care sa joace.

Cam atat. Daca aveti intrebari sau recomandari, aveti liber la comentarii, mai jos. Altfel, pe mine ma mai gasiti pe facebook, pe twitter si pe blogul personal.

Lectura placuta!

Ah. Si un fel de PS: am o slabiciune pentru cartile despre spatiul asiatic.

Lasă un comentariu