Cititorul din pestera

anibalectorAutor: Rui Zink

Editura: Humanitas Fiction, 2013 / Colectia Raftul Denisei

A fost odata ca niciodata.. bine, de fapt nici n-a fost acum chiar atat de mult timp (din pacate). Oricum:

A fost un baiat care nu prea asculta de parinti si facea parte dintr-o banda similara celei din Capitanii nisipurilor. Intr-o zi, in timpul unei razii, speriat de nu se poate, a ajuns sa se ascunda pe o corabie. Corabia a plecat in larg, iar la scurt timp – atat de scurt incat abia a apucat sa savureze, ca omul,  o para malaiata – a fost descoperit.

Si iata-l mus (relativ) iscusit pe corabie, un om de incredere caruia capitanul ii dezvaluie in sfarsit destinatia corabiei: insula lui Anibalector! Un monstru ingrozitor, despre care se spunea ca citeste si vorbeste. Si pe care il vor captura, in ciuda nereusitei atator altor muritori care au incercat inaintea lor.

Dar vine o furtuna, care il poarta pe mus direct in a doua parte a cartii (Insula),  in pestera lui Anibalector. De care ne temem si noi un pic la inceput, dar ajungem sa il indragim, la fel ca si pustiul. Pentru ca ne invata sa iubim lectura si sa traim chiar in paginile cartii ceea ce ne invata Anibalector. Cireasa de pe tort o gasiti la paginile 76-78. (Si e ditamai cireasa, dulce-acrisoara si zemoasa de nu se poate.)

„In fine: este aceasta o carte pentru tineri, sau pentru adulti? Ei bine, […] cititorul e suveran, dar imi permit o sugestie: ca adultul sa o citeasca de parca ar fi o relatare pentru tineri, iar tanarul ca si cum ar fi o nuvela pentru adulti. Poate (nu promit) sa-si largeasca astfel folosul.”

 Pe (si mai) scurt: este o carte foarte simpatica. Si in ciuda numarului redus de pagini, veti mai intalni citate din ea pe blogul acesta. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s