Incercare

„Pentru prima oara in viata am facut aceasta trista constatare: oamenii spun ca le place noutatea, si tura-vura, dar adevarul, adevarul adevarat e ca le place orice, numai aventura nu. Intre libertate si mica lor siguranta, o aleg intotdeauna pe a doua, oricat ar sustine ca o prefera pe cealalta.

(Mai tarziu, aveam sa aud asta spus in alt fel: cand i se scot catusele, primul lucru pe care il face un fost prizonier este sa se planga de frigul pe care-l simte la incheieturi.)

M-a surprins reaua-credinta a camarazilor mei, dar am sfarsit prin a o-ntelege: daca nu as fi recuperat harta, ne-am fi inapoiat, si subiectul ar fi ramas inchis, nimeni n-ar fi fost socotit las: doar soarta ne impiedicase sa mergem inainte. Si ne-am fi intors la cele cunoscute, in loc sa ne aventuram in disconfort. La apatia de toate zilele, in loc de nelinistea aventurilor.

Si cu o poveste de istorisit, preparata ca de obicei la foc mic in orele de plictis ale inapoierii. O poveste falsa? Poate, dar mai putin daunatoare pentru sanatate decat daca o spuneam din proprie experienta.

– din Cititorul din pestera, de Rui Zink

ramai cu mine sau ia-ma cu tine

Reclame

Un gând despre &8222;Incercare&8221;

  1. Si:

    “Daca te temi ca o sa-ti faci rau, nu faci decat sa-ti maresti sansele de a ti se face rau. Uita-te la acrobati, crezi ca se gandesc vreo clipa ca or sa cada cand merg pe sarma? Nicidecum, accepta riscul si savureaza placerea de a infrunta pericolul. Daca-ti duci viata cu ochii in patru sa nu patesti ceva o sa te plictisesti de moarte, sa stii..Nu cunosc nimic pe lumea asta mai amuzant ca imprudenta.” – din Mecanica Inimii, de Mathias Malzieu.

    Ca e in tema.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s