Little Free Library

In 2009, Todd Bol din Hudson, Wisconsin, a construit o macheta a unei scoli, in memoria mamei sale. Aceasta a fost o invatatoare care iubea cartile. De aceea, Todd Bol a umplut macheta cu mai multe carti si a asezat-o in curtea casei sale. Vecinii si prietenii sai au fost incantati de ea, asa ca a construit mai multe machete pe care le-a oferit in dar. Fiecare avea un semn: „FREE BOOKS”.

Pana in vara anului 2010, misiunea si scopurile servite de prima macheta au devenit mai clare. Isi doreau sa promoveze cititul si dragostea pentru carti construind aceste mici spatii de schimb la nivel mondial. Isi mai doreau sa creeze si un sentiment de apartenenta la o comunitate in care se face schimb nu doar de carti, ci si de informatii, de creativitate si de invataturi de-a lungul a mai multor generatii.

Fiecare casuta a fost construita din materiale reciclate, si totusi fiecare era unica. Le lega scopul: schimbul de carti bune.

Nume precum Habitat for the Humanities si House of Stories au fost printre primele din ceea ce oamenii au inceput sa numeasca Little Free Libraries. Apoi, ideea s-a raspandit printre prietenii si cunostintele lor si astfel micile librarii/biblioteci au rasarit peste tot, chiar si dincolo de granitele Statelor Unite.

Iar restul e istorie. In 2011 Little Free Libraries au ajuns in stiri la televizor, in ziare, pe blog-uri, la nivel local, regional si national. Proiectul din spatele casei ajunsese o adevarata miscare. La sfarsitul anului existau 400 de casute cu carti in State, iar fondatorii au considerat ca este momentul sa devina o organizatie formala si independenta.

In mai, 2012, Little Free Library a fost fondata oficial drept o organizatie non-profit in Wisconsin, iar in August deja ajunsesera la 2510 casute de carti. Pana in ianuarie 2014 s-a estimat ca vor fi aproximativ 10000-12000 de Little Free Libraries, urmand ca alte cateva mii sa li se adauge.

Sursa: littlefreelibrary.org

Reclame

2 gânduri despre &8222;Little Free Library&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s